TEDD / NE TEDD az on-line marketingben

 In Articles

A siker titka a részletekben rejlik! Ez az általános igazság az on-line marketing tevékenységre fokozottan igaz. Az elmúlt évek távlatából szemlélve tisztán rajzolódik ki előttünk a digital marketing hatalmas mértékű fejlődése, ami a továbbiakban még inkább erősödni látszik. Ebből persze következik az is, hogy az on-line térben egyre nagyobb a „zaj” és egyre több információ zúdul a felhasználókra. Kellő odafigyelés híján a márkaüzenetek könnyen elvesznek ebben a kavalkádban, minek következtében a kommunikációba fektetett energia és tőke megtérülése jelentősen csökkenhet. Az itt felsorolt Tedd / ne tedd tanácsokkal szeretnénk rávilágítani a digital marketing pár sarkalatos pontjára, hogy lásd, mire érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy vállalkozásod on-line jelenléte valóban sikeres legyen.

Tedd! – Fektess üzleti blogba!

A sikeres marketinghez manapság elengedhetetlen a saját üzleti blog, amin keresztül vállalkozásod kommunikálhatja filozófiáját, küldetését, világnézetét. Egy vállalati blog nem csupán SEO célokat szolgál, hisz külön kommunikációs felületet biztosít az ügyfelek megszólítására. Előnye továbbá, hogy a social média oldalakkal ellentétben ez akár egy saját fejlesztésű platform is lehet, tehát anélkül építhető ki rajta egy hatékony digital marketing struktúra, hogy félő legyen, összedől egy algoritmus frissítéssel, ahogy az mondjuk a Facebook, vagy Instagram esetében előfordulhat.

Ne Tedd! – Ne áldozd fel a minőséget a mennyiség oltárán!

Minőség a mennyiség felett! Ezt minden tekintetben fontos szem előtt tartani. Tudnod kell, hogy sem a Google, sem az ügyfelek nem fognak nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy hány blog bejegyzés van a webhelyeden. Ami fontos nekik, az a tartalom. A sikeres marketing érdekében persze elengedhetetlen a permanens megjelenés, de ne kockáztasd az ügyfelek elvesztését azzal, hogy alacsony színvonalú tartalmakat osztasz meg a blogodon, csak azért, hogy tartsd a számokat.

Tedd! – Optimalizáld oldalad mobiltelefonra!

Ha tetszik, ha nem, ma már olyan világban élünk, ahol a mobil az első és ezt tudomásul kell venni. A Google ennek nyomán már el is kezdte a „mobile first index” bevezetését a keresőmotorja eredményoldalain. Mivel egyre több ember használja elsődleges eszközként okostelefonját, oldal kialakítás szempontjából a későbbiekben a mobilbarát webhelyek és tartalmak válnak szabvánnyá. Nem beszélve arról, hogy jelentősen jobb ügyfélélmény érhető el egy jól működő, mobilra optimalizált weblappal.

Ne tedd! – Ne feledkezz meg a csodás vásárlói élményről!

A vásárlói élmény ignorálásával az on-line marketinged sötétben tapogatózik. A kiváló felhasználói tapasztalat érdekében meg kell ismerkedni az ügyfelek motivációival, igényeivel és aggályaival, majd ennek tükrében olyan marketingfolyamatot kell létrehozni, ami reflektál mindezekre. A siker érdekében tehát amennyire csak lehetséges, bele kell helyezkedned az ügyfél nézőpontjába.

Tedd! – Legyen személyre szabott az ügyfélélmény!

A személyre szabott kommunikáció segít szorosabb kapcsolatot kiépíteni az ügyfelekkel, így hozzájárul a sikeres értékesítéshez. Remek kezdet a keresztnevek használata az e-mailekben, üzenetekben, de ennél előremutatóbb, ha minél több információt gyűjtesz ügyfeleidről, hogy a szolgáltatásod valóban személyes élményt nyújtson mindenki számára.

Ne tedd! – Ne becsüld alá az e-mailt!

Sokan a „régi” jelzővel illetik az e-mail marketinget, ez azonban nem jelenti azt, hogy ez egy elavult módszer lenne. Az összes digitális marketing csatorna közt továbbra is az e-mail marketing mutatja a legnagyobb megtérülést és nem valószínű, hogy ez a közeljövőben változni fog. Ne félj hát bevetni!

Tedd! – Fektess a fizetős forgalomba!

Az organikus eléréseket mindig szem előtt kell tartani, de ez nem lehet akadálya a hatékonyság tudatos és célzott növelésének. A nagyobb mértékű elérés érdekében érdemes célravezető on-line marketing eszközökhöz nyúlni. Ezek közül a leghatékonyabbak a vizuális, közösségi média és PPC hirdetések.

Tedd! – Optimalizáld a lokális és hangalapú keresést!

Ma már nem feltétlenül a keresőmezőbe ír a felhasználó, ha szüksége van valamire, hisz egyre népszerűbb a hangalapú keresés. Mivel hazánkban ez az új mód még gyerekcipőben jár, azok, akik weboldalukat optimalizálva alkalmazkodnak ehhez, lényeges piaci előnyre tehetnek szert a versenytársaikkal szemben.

Ne tedd! – Ne félj szakértő segítséget kérni!

A digitális marketing távolról nézve ijesztőnek tűnhet. Sokakban biztos még ez a rövid szöveg is rengeteg kérdést vetett fel a saját on-line marketing tevékenységével kapcsolatban. Épp ezért nem szabad elzárkózni a szakértői támogatástól.  Az üzleti siker nagymértékben növelhető jól képzett, tapasztalt, és naprakész segítséggel. Mi a Jeansday Marketingnél büszkék vagyunk arra, hogy körültekintő munkánkkal és kiterjedt szakértelmünkkel a lehető leghatékonyabbá tehetjük ügyfeleink on-line jelenlétét az együttműködéseink során. Mivel a mi szemünkben nincsen két egyforma vállalkozás, így tisztában vagyunk azzal, mennyire fontosak a személyre szabott megoldások. Hívj minket bármikor, hogy beszéljünk a vállalkozásodról és átnézhessük, mire van szükséged az üzleti siker eléréséhez.

Leave a Comment